Tracklessen 2019

Tracklessen 2019

Tracklessen 2019

Dancing Devotion heeft als missie om een mooie balans te biezen tussen gaan voor niveau en kwaliteit maar ook heel veel plezier en lol hebben in het dansen. Ter ondersteuning van die missie hebben wij een doordachte leerlijn ontwikkelt wie wij bij iedere les hanteren. Een van de onderdelen van onze leerlijn is het groeidocument en de daarbij behorende tracklessen. Dit is een speciale les waarin we alle items van jou groeidocument specifiek bekijken en het document voor je invullen. Zo kun jij jou eigen groei zien in verschillende aspecten.

Waarom

Omdat elke leerling uniek is willen wij elke leerling de mogelijkheid bieden om zichzelf op verschillende manieren te profileren. In het groeidocument behandelen we de thema’s Dancers Body, Dancers Mind en Dansers Technique. Al deze items zijn even belangrijk! Dus of jij jezelf durft te laten zien is minstens net zo belangrijk als hoever je de spagaat kunt. Streven naar het uiterste geeft een kick en maakt dat jij het mooiste uit jezelf naar boven haalt. We zeggen altijd tegen onze leerlingen ‘als je het al kon, hoefde je niet op les.’ Fouten maken mag dus en het is belangrijk om te omarmen wat voor niveau je zelf hebt, daarom krijg je ook geen cijfers en word je niet vergeleken met elkaar, maar krijg jij JOU EIGEN PERSOONLIJKE groeidocument. Dit document is puur en alleen om jou eigen groei te bekijken. Een trackles is dus geen wedstrijd met elkaar maar een moment om naar jezelf te kijken hoe je niveau gegroeid is en waar je nog aan kunt werken. Zo groei jij uit tot de mooiste versie van jezelf in je techniek, je kracht/lenigheid en je mindset.

Zo leren de leerlingen feedback geven, dat het oké is om fouten te maken, dat je jezelf en elkaar kan helpen groeien, dat hoe je presteert niks af doet aan hoe waardevol je bent, dat het heerlijk is om voor het uiterste te gaan en nog veel meer!

 

Hoe ziet de trackles eruit?

 • We beginnen samen in de kring en spreken kort alles door wat in het groeidocument staat. We nemen even speciaal de tijd om te praten over het item ‘dancers mind’ waarbij we kijken of we hierin al groei van elkaar zien.
 • Vervolgens levert iedereen zijn/haar groeidocument (voorzien van naam) in bij de docent.
 • We beginnen met een gezamenlijke warming up waarna we alle aspecten van de ‘dancers body’ gaan meten.
 • We nemen een keer alle technieken door en vervolgens laten we deze in 1,2 of 3 tallen zien.
 • Iedereen krijgt persoonlijke feedback op techniek waarna je het nog een keer mag laten zien
 • Gedurende al deze momenten moedigen wij elkaar aan om er voor te gaan en geven we elkaar warme opbouwende feedback. Zo leren de leerlingen feedback geven, dat het oke is om fouten te maken, dat je jezelf en elkaar kan helpen groeien, dat hoe je presteert niks af doet aan hoe waardevol je bent, dat het heerlijk is om voor het uiterste te gaan en nog veel meer!
 • Nu we alle 3 de items gemeten hebben kan de docent thuis alle groeidocumenten invullen en ontvang je deze de volgende les ingevuld weer terug.
 • We sluiten de les uiteraard af met een nabespreking waarin iedereen zijn/haar eigen ervaring met de les mag delen.

Praktisch

Omdat dit onze eerste trackles is houden we de trackles gewoon met de lestijden, locatie en docent die je gewend bent. let op vanaf volgende trackles (april 2020) zullen de tijden, docenten en locatie afwijken zodat meerdere groepen samen deze les kunnen ervaren en van elkaar kunnen leren.

 • De tracklessen zullen 18,19,20,22 november plaatsvinden met de lestijden, locatie en docent die je gewend bent.
 • Verschijn in je juiste tenue
 • Neem je groeidocument mee
 • Stel je vragen en alles wat je maar wilt bespreken vooral aan je docent! We willen graag met je meedenken en meeleven.