OVER ONS

Enthousiast, onderbouwd en creatief, dat is Dancing Devotion. Onze missie is om een goede balans te bieden tussen dansplezier en dansniveau. We werken met geschoolde docenten die passie hebben voor hun vak. Zo hopen we samen op onze eigen plek iets moois bij te dragen aan het leven van elke leerling op zijn/haar eigen plek. Bovenal hopen wij natuurlijk heel veel lol te hebben met elkaar.

ONZE VISIE

ONTWIKKELING

Omdat elke danser uniek is willen wij elke danser de mogelijkheid bieden om zichzelf op verschillende manieren te profileren en ontwikkelen. In de danslessen maken we een heleboel lol en doen we af en toe lekker gek. Dit zorgt voor veel ontspanning en het geeft de ruimte om ‘buiten de box’ te dansen. Vanuit het ‘ buiten de box’ dansen krijgen de dansers ook compositie en improvisatie opdrachten. Hierdoor leren de dansers niet alleen vaste technieken en dansmethodes, maar ontwikkelen ze ook hun eigen dansstijl. Wanneer een danser hier behoefte aan heeft, bieden we mogelijkheden om hier wat mee te doen. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan de jaarlijkse choreografiewedstrijd, verschillende stages, cake&thoughts en dansshows voor publiek. Zo hopen wij onze dansers op verschillende manieren te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen, maar bovenal om lekker te genieten van het dansen en alles wat daarbij hoort.

LEERLIJN

Om onze dansers naast dansplezier ook te onderbouwen met dansniveau, hebben wij een leerlijn ontwikkeld. Deze leerlijn bestaat uit technieken van verschillende dansstijlen: modern, jazz, hip-hop, ballet, maar ook twee algemene categorieën: Dancers Body & Dancers Mind. Iedere dansstijl heeft zijn eigen technieken, deze willen wij onze dansers aanleren. Wanneer een danser lid wordt, krijgt hij/zij haar/zijn eigen groeidocument. Dit is een mapje waarin ieder half jaar een nieuw blad komt met daarop verschillende aspecten van de bovengenoemde categorieën. Twee keer per jaar houden wij een ‘trackles’. In de trackles vieren we feest om onze eigen groei te vieren. We laten alle technieken aan elkaar zien en bemoedigen elkaar. Vervolgens wordt je groei vastgelegd in je groeidocument. Zo kan je zelf op ieder moment trots terug kijken in je mapje wat je allemaal al geleerd hebt. We vergelijken onszelf niet met elkaar, maar altijd met onze eigen groei. Op deze manier kan elke danser op zijn eigen tempo groeien en zit er een bewuste lijn in deze groei. Naast het beheersen van technieken heb je als danser fysieke en mentale competenties nodig. Zo is het belangrijk om te werken aan conditie, kracht en lenigheid. Ook deze houden we bij in het groeidocument. Denk aan: spagaat, planken, split, wall-sit en nog vele andere competenties. Het belangrijkste van alles is de Dancers Mind. Durf jij te falen, ben je een doorzetter en/of kun je goed tegen kritiek? Dan ben jij een danser! Doordat ook juist deze punten in het groeidocument voorkomen, worden ze gestimuleerd om elk op zijn/haar eigen plek en eigen manier te genieten van zijn/haar groei.

IDENTITEIT

Onze Christelijke identiteit zie je terug in de moraal van de dansschool. Wij vinden alle dansers even waardevol; hoe goed of slecht er ook gedanst wordt. Het gaat niet om prestatie maar om wie je bent als persoon. In onze lessen stimuleren wij onze dansers om elkaar te motiveren en te waarderen. We leren van elkaars fouten en vieren samen elkaars overwinningen. Omdat we geloven dat iedereen waardevol is, vinden wij het niet nodig om seksueel getinte dansen uit te voeren, maar stimuleren wij onze dansers om te groeien in innerlijke schoonheid en juist deze schoonheid in de dans te leggen. Wij zijn dankbaar voor hoe mooi ons lichaam gemaakt is en vieren dit door goed voor ons lijf te zorgen door te blijven werken aan kracht, lenigheid en conditie. In de moeilijke dingen van het leven staan we om elkaar heen en in de mooie dingen van het leven vieren we samen feest. In een aantal lessen nemen we specifiek de tijd om te praten over God en Hem te prijzen met onze dans. Iedereen mag zijn zoals hij/zij is en samen genieten we van elkaar.

HET DOCENTENTEAM

Anna Voogd

Dans Docente

Lees hier meer over Anna!

HET OFFICE TEAM

Ervaringen van onze dansers