Onze Visie

Enthousiast, onderbouwd en creatief, dat is Dancing Devotion. Onze missie is om een goede balans te bieden tussen dansplezier en dansniveau. We werken met geschoolde docenten die passie hebben voor hun vak. Zo hopen we samen op onze eigen plek iets moois bij te dragen aan het leven van elke leerling op zijn/haar eigen plek. Bovenal hopen wij natuurlijk heel veel lol te hebben met elkaar.

Individuele ontwikkeling

Omdat elke leerling uniek is willen wij elke leerling de mogelijkheid bieden om zichzelf op verschillende manieren te profileren. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan de jaarlijkse choreografiewedstrijd, verschillende stages, cake&thoughts en dansshows voor publiek. Zo hopen wij onze leerlingen op verschillende manieren te prikkelen om zichzelf te ontwikkelen, maar bovenal om lekker te genieten van het dansen en alles wat daarbij hoort.

 

Leerlijn

Om onze leerlingen naast dansplezier ook te onderbouwen met dansniveau, hebben wij een leerlijn ontwikkeld. Deze leerlijn bestaat uit technieken van verschillende dansstijlen; ‘modern, jazz, hip-hop, ballet’, maar ook twee algemene categorieën; ‘Dancers Body & Dancers Mind’. Iedere dansstijl heeft zijn eigen technieken, deze willen wij onze leerlingen aanleren en voor iedere techniek die een leerling volledig beheerst behaalt hij/zij een certificaat. Op deze manier kan elke leerling op zijn eigen tempo groeien en zit er een bewuste lijn in deze groei. Naast het beheersen van technieken ben je als danser fysieke en mentale competenties nodig. Zo is het belangrijk om te werken aan conditie, kracht en lenigheid. Ook hiervoor kun je verschillende certificaten behalen. Denk aan: ‘spagaat, planken, split, wall-sit en nog vele andere competeties.’ Het belangrijkste van alles is de ‘Dancers Mind’. Al behaal je geen van de bovenstaande certificaten, maar durf je wel te falen, ben je een doorzetter en/of kun je goed tegen kritiek, dan ben jij een danser! Doordat de leerlingen ook juist voor deze eigenschappen certificaten kunnen behalen, worden ze gestimuleerd om elk op zijn/haar eigen plek en eigen manier te genieten van zijn/haar groei.

Christelijke identiteit

Onze Christelijke identiteit zie je terug in de moraal van de dansschool. Wij vinden alle leerlingen even waardevol hoe goed of slecht er ook gedanst wordt. Het gaat niet om prestatie maar om wie je bent als persoon. In onze lessen stimuleren wij onze leerlingen om elkaar te motiveren en te waarderen. We leren van elkaars fouten en vieren samen elkaars overwinningen. Omdat we geloven dat iedereen waardevol is, vinden wij het niet nodig is om seksueel getinte dansen uit te voeren, maar stimuleren wij onze leerlingen om te groeien in innerlijke schoonheid en juist deze schoonheid in de dans te leggen. Wij zijn dankbaar voor hoe mooi ons lichaam gemaakt is en vieren dit door goed voor ons lijf te zorgen door te blijven werken aan kracht, lenigheid en conditie. In de moeilijke dingen van het leven staan we om elkaar heen en in de mooie dingen van het leven vieren we samen feest. In een aantal lessen nemen we specifiek de tijd om te praten over God en Hem te prijzen met onze dans. Iedereen mag zijn zoals hij/zij is en samen genieten we van elkaar.

Onze docenten

Alinda Paarhuis

Hi! Ik ben Alinda 23 jaar en heb 4 jaar geleden Dancing Devotion opgericht. Na mijn studie ‘HQ’ waar ik werd geschoold in de koppeling tussen bijbel en kunst heb ik dans gestudeerd. Dans is prachtig! Dans is de ultieme combinatie tussen mentaal en fysiek, tussen kunst en sport, tussen sociaal en persoonlijk. Ik zie het als een geweldige uitdaging om het mooiste uit mijn leerlingen te halen. Leerlingen uitdagen om ‘echt’ te zijn en toe te werken naar niet alleen een bewonderenswaardige fysieke prestatie, maar ook volledig in het moment te zijn met hart en ziel. En dan dat magische moment, dat een leerling op het podium schittert, helemaal op zijn/haar plek in zijn/haar kracht, dat is het mooiste cadeau dat je henzelf en het publiek kan geven!

Jelina de Raad

Hi! Ik ben Jelina. Ik ben 26 jaar en woon in Utrecht. Na mijn studie theologie (godsdienst) heb ik de Utrechtse Dansacademie gedaan en ben daarmee all-round uitvoerend danser en dansdocent. In mijn lessen gaat het niet om resultaten en beoordeeld worden, maar om jou! Ik heb ontdekt dat dans je bij jezelf brengt. Letterlijk; je lichaam. Het geeft blijdschap en vrijheid wanneer je dit in dans de ruimte geeft. Dat wil ik graag met jullie delen. In de les werken we aan fysieke training en techniek, maar ook aan zelfvertrouwen, vrijheid van expressie en natuurlijk genieten. Dansen doe je niet alleen, maar samen. Daarom vind ik het belangrijk dat we elkaar kennen en aanmoedigen, omdat je met dans ook een stukje van je hart met elkaar deelt.

Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten en te genieten van het dansen.

“Dance with your heart and your feet will follow”

Jinte van Schuijeren

Mijn naam is Jinte, ik ben 21 jaar en woonachtig in Arnhem. Op mijn 6de  ben ik begonnen met het beoefenen van Klassiek ballet maar als snel kwamen hier meerdere stijlen bij zoals o.a. jazz en tapp dance, op latere leeftijd kwamen daar ook Spitzen en Modern bij. In 2016 heb ik mijn diploma gehaald in Arnhem aan  de opleiding Fasttrack uitvoerend danser.

Met name geef ik les in de stijlen Klassiek Ballet, Spitzen, Modern en Jazz. Daarnaast houd ik mij sinds kort ook bezig met de dans vorm Authentic Movement.

Ik vind het belangrijk dat de leerlingen de technische kant van het dansen leren en zowel de verbinding als balans tussen body & mind. Naast de techniek is ook de communicatie via het lichaam, wat zich verbind met jou kern en jou eigenheid, iets waar ik graag veel aandacht aan besteed tijdens de les.

Wat centraal staat tijdens mijn lessen is de lichaamsbewustwording en persoonlijke groei van de leerling als individu. Als groep vind ik samenwerking en verbinding een belangrijk aspect en natuurlijk het volop genieten van dans en het samen zijn!

Mijn missie is om mijn leerlingen te inspireren tot zelfexpressie en authenticiteit…

Merie Vreugdenhil

Ik ben Merie Vreugdenhil, vanaf dat ik me kan herinneren sta ik de woonkamer te dansen (en dat doe ik nog steeds).

Als meisje ging ik op hip hop. Toen ik 17 was ging ik voor het eerst streetdance lessen geven. Ik volgde een sportopleiding waar ik mij specialiseerde in hip-hop . De afgelopen jaren ben ik me ook meer gaan verdiepen in modernedans. En een combi van deze twee is heerlijk.
Dans is voor mij leven. Zo als staat in Handelingen 17: 28 want in Hem leven wij, bewegen wij en zijn wij. Zo is het voor mij als ik dans. Door dans kom ik dichter bij mezelf, door dans ben ik meer van mezelf gaan houden.

Wanneer ik mijn gevoel laat spreken en me denken laat zwijgen dan is dans een uiting voor mij wat er van binnen leeft.  Omdat de psyche van de mens me bleven intrigeren ben ik de studie psychomotorische therapie gaan studeren. En werk ik op het moment in de verslavingszorg. Mijn passie is dans en mensen helpen om meer en meer in contact met zich zelf te komen.

Ervaringen van studenten

Komende tijd zullen wij elke week een ervaring met jullie delen.